Nyt kun luonto on saanut parhaimpansa ylleen ja tarjoaa mitä upempaa kuvausmiljöötä ympäri kaupunkia, ajattelin käydä läpi omia lemppari kuvauspaikkojani Helsingissä. Olen näissä maisemissa ottanut paljon niin hääkuvia, lapsi- ja perhekuvia, valmistujaiskuvia kuin muita henkilökuvia – ja olen aina vain yhtä innoissani näistä mielettömän upeista kuvauspaikoista!

 

1. Uunisaari

 

 

Uunisaareen päästäkseen pitää pieni matka taittaa kesäaikaan veneellä. Suuri osa Kaivopuiston rannan tuntumassa kesäpäiväänsä viettävistä ihmisistä jää ottamaan aurinkoa mantereelle, minkä takia Uunisaari tarjoaakin useimmiten ainutlaatuisen rauhan kuvauksille.

Uunisaaren kallioilta aukeaa mitä upein näkymä merelle ja pienet korkeuserot kalliossa tarjoavat kivasti vaihtelevuutta kuvakulmiin. Ainutlaatuisen kalliorannan lisäksi Uunisaaresta löytyy puita, polkua ja niittyä sekä viereiseen Liuskasaareen vievä silta – kuvien monipuolisuus on siis tältäkin osalta taattu.

 

 

2. Kaivopuisto

 

 

Välttämättä ei suinkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan (tai tässä tapauksessa kuviin), vaan Kaivopuisto ja sen läheisyydestä löytyvät rannat tarjoavat myös mahtavat kuvausmiljööt. Puistosta löytyy sekä vehreitä että kallioisia kolkkia, kuin myös avaruutta isojen puiden katveessa tai Tähtitorninmäen huipulla.

Harakkasaareen vievän veneen laiturilla ei kesälauantaisin juurikaan voi välttyä hääkuvauksilta, valkoinen siltamainen laituri kun on varmasti yksi kaupungin suosituimmista hääpotrettipaikoista – eikä syyttä! Taustalle saa kauniisti vielä Suomenlinna kirkon torninkin.

Pysytään nyt kesäisissä tunnelmissa, mutta kurkkaa täältä niin Kaivopuiston laiturin kuin Uunisaaren tunnelmat -24 asteen pakkasessa – toimivat todistetusti kelissä kuin kelissä!

Niin Kaivopuistosta kuin Uunisaaresta on myös lyhyt matka studiolle, jos vaatteita pitää ennen kuvausta vaihtaa tai jos sade pääsee yllättämään.

 

 

3. Seurasaari

 

 

Jos kuviin halutaan metsää, vehreyttä ja pilkahdus merta, löytyy taianomaista luontoa lähempää keskustaa kuin uskoisikaan. Seurasaari tarjoaa runsaasti vehreitä kuvauspaikkoja, niin maanläheistä metsikköä kuin kukkivaa niittyä.

Kun kesä alkaa kääntyä syksyyn, löytyy Seurasaaresta myös mitä kuvauksellisempaa kaislikkoa.

 

 

4. Lauttasaari

 

 

Lemppari kuvauspaikkani ovat näemmä aika saaripainotteisia – mutta minkäs teet kun Helsingistä löytyy niin upeaa luontoa aivan kantakaupunginkin läheisyydestä!

Oltuani useamman vuoden saarella Studio Kraftin pääasiallisena lapsi-, perhe- ja hääkuvaajana, olen ehtinyt kameran kanssa tutustua saaren jokaiseen kolkkaan.

Lauttasaaresta löytyy ehkä eniten monipuolista kuvausmiljöötä kuin mistään muualta. Eri puolilla saarta on kalliomaisemaa vaihtelevin korkeuseroin, metsikköä, niittyä, hiekkarantaa – aivan uniikkia luontoa ottaen huomioon kuinka lähellä kaupungin keskustaa ollaan.

 

 

5. Lammassaaren pitkospuut

 

 

Lammassaaren pitkospuut toimivat kuvausmiljöönä upeasti niin kesällä kuin myöhemmin syksylläkin, kaislikon vaihtaessa kesän vihreyden pehmeisiin beigen sävyihin.

 

 

+ 1 Talvipuutarha

 

 

Bonuksena listallani on vielä yksi klassikko, Talvipuutarha. Töölönlahden laidalla sijaitseva Talvipuutarha on ulkokuvauksiinkin upea, mutta ainutlaatuinen tunnelma löytyy lasikattojen alta puutarhan sisältä. Tämä paikka toimii hyvin myös hieman epävakaisemmalla säällä, koska suuret lasi-ikkunat ja -katot pitävät sadetta ja tuulta, mutta päästävät kuitenkin paljon luonnonvaloa sisään.

Talvipuutarhassa on kiellettyä käyttää erillistä valaistusta kuten salamaa, mikä onneksi ei ole minkäänlainen ongelma paikassa vallitsevan kauniin luonnonvalon vuoksi.

 

 

Voisin jatkaa ihanien kuvauspaikkojen luettelemista vielä pitkän litanjan, mutta ehkäpä jatkan toisella kertaa. Nyt olisi ihana kuulla, mikä sun lempipaikkasi Helsingissä on?

Valolla, Mari