Muistatko missä olit 10 vuotta sitten tähän aikaan? Minä muistan. Olin ensimmäisellä Afrikan reissullani, vapaaehtoistöissä Zimbabwen aids-orvot ry:llä.

10 vuotta sitten kuvasin vielä paljon filmille. Kuvasin Zimbabwen aids-orpojen ohjelmaan kuuluvia nuoria ja pyysin heitä kuvaushetkellä ajattelemaan jotain, mistä he haaveilevat.

Parin kuukauden reissun jälkeen palasin kotiin kaikki näkemäni hymyt, kuulemani laulut ja mieltä ravisuttaneet tunnelmat sydämessäni ja laitoin filmirullat äitini jääkaappiin säilytykseen.

Jonne ne myös jäivät. Kymmeneksi vuodeksi.

Ja jotka tänä syksynä vein kehitettäväksi!

Kosteus ja aika olivat päässeet jättämään jälkensä negatiiveihin, tuoden oman lisäkerroksensa, oman lisänsä tarinoihin. Niihin kuten unelmiinkin tuppaa tulemaan kerroksia, jotka eivät alunperin kuuluneet suunnitelmiin mutta jotka lopulta tekevät elämästä mielenkiintoisen ja rikkaan.

YK:n lasten oikeuksien julistuksesta tuli eilen kuluneeksi 30 vuotta ja teemana on tänä vuonna lapsen oikeus olla oma itsensä.

Annetaanhan kaikille lapsille tuki, vapaus, rohkeus ja mahdollisuus tähän – olla oma itsensä, tavoitella omia unelmiansa, olivatpa ne pieniä tai suuria.

 

 

Valolla, Mari

PS Zimbabwen aids-orpojen toimintaan voit tutustua täällä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *