Olen viimeisen puolen vuotta keskittynyt kuvausten lisäksi näyttelyyni, joka jatkuu vielä tämän viikon ajan Galleria Saimassa Ullanlinnassa. Vaikka luovan alan sekatyöläisen arki vaatii jonglöörausta ja tetriksen peluuta, en voisi olla iloisempi saadessani tehdä tätä kaikkea. Koska teen valokuvausta pääasiassa hyvin asiakalähtöisesti, tuovat tällaiset vapaan taiteilun proggikset hyvää tasapainoa palettiin.

MOMENTS-näyttelyssä tutkin ohikiitäviä hetkiä ja tunnelmia – muistoja menneessä tai häivähdyksiä tulevassa – jotka näennäisesti pieninä voivat kuitenkin suuresti vaikuttaa kokemukseemme identiteetistä. Maalatessani ja kuvatessani teoksia olen mielessäni liikkunut niin viiniviljelmillä, meren aalloilla kuin kirsikkapuiden alla, inspiroitunut auringonvalon ja varjojen leikistä.

 

 

Teokset ovat alunperin saaneet inspiraationsa omakohtaisista lapsuusmuistoistani ja läheisistä, joiden tavat ja seurassa vietetyt hetket heijastuvat omaan identiteettiini. Hetkistä, joiden varaan olen itse rakentunut ja joihin nojaten voin jatkaa kasvuani. Näyttelyssä haluan kannustaa katsojaa löytämään teoksista omat heijastepisteet muistoihinsa ja omaan elämäänsä, siihen mikä omaa elämää ja itseä kannattelee, mihin oma minuus kurottelee.

 

 

Näyttelyssä vuoropuhelua käyvät abstraktit, jäljeltään orgaaniset maalausteokset sekä 60 vuotta vanhalla filmikameralla kuvatut, käsittelemättömät valokuvat. Olen valinnut sekä maalaustyylin että kuvausmetodin tukemaan ajatusta autenttisista, elämänmakuisista hetkistä, jotka jättämällään jäljellä tekevät meistä meidät.

 

 

Näyttelyssä sekoittuu monella eri tasolla mennyt ja tuleva, juuret ja niistä kasvava elämä. MOMENTS on maljan nosto lämpimälle, täyteläiselle elämälle.

 

Väsynyt mutta onnellinen taiteilija

 

Kuvat ovat avajaisista parin viikon takaa ja ne otti lahjakas Joonas Kurppa.

Näyttely on auki vielä tämän viikon keskiviikosta sunnuntaihin! Itse olen paikalla sunnuntaina.

Olet tosi lämpimästi tervetullut!

Galleria Saima, Neitsytpolku 9 (ke-pe 11-17, la-su 12-16)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *